IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Туроператори с комбинирани оферти за индийските туристи

Обиколни турове из страната и комбинирани между България и съседните държави са хит на туристическото изложение в Делхи и Мумбай

12:09 | 18.01.13 г.
Туроператори с комбинирани оферти за индийските туристи

Обиколни турове из нашата страна и комбинирани между България и съседните държави са основната част от офертите, които българските туроператори предлагат на индийския туристически пазар, съобщават от министерството на икономиката.

Тази година България участва за първи път на международното туристическо изложение SATTE 2013 в Делхи и Мумбай, което продължава и следващата седмица.

Предлагат се основно обиколни турове в Казанлък и Розовата долина, Велико Търново, Рилския манастир и други. Тези възможности, както и спа и голф туризма са особено предпочитани от индийските туристи. Те са впечатлени от възможностите на страната да предложи уникална комбинация от различни видове туристически преживявания на достъпни цени. 

Индийски туроператори проявяват интерес към възможностите за почивка у нас на т. нар. корпоративни туристи – служители на фирми, които почиват в чужбина за сметка на своя работодател. Практиката за т. нар. корпоративни туристи е особено популярна в Индия като вид социална политика на фирмата.

Това са почиващи с висока платежоспособност, които търсят разнообразие за ваканцията си, поясни ръководителят на Службата по търговско-икономически въпроси в Делхи Стефан Йонков.

SATTE 2013 е най-голямото специализирано туристическо изложение в Азия, в което участват над 35 държави. То е наложено в Индия поради големия интерес на индийците към пътуванията в чужбина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още