IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Германо-Българската камара събира номинации за деветите си годишни награди

Предложения за номинации се приемат на интернет страницата наорганизацията до 11 януари 2013 година

09:37 | 09.01.13 г.
Германо-Българската камара събира номинации за деветите си годишни награди

На 29 януари 2013 година Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) ще награди за девети път фирми, допринесли през последните дванадесет месеца за развитието на икономически отношения между България и Германия.

Наградата е признание за компаниите, които поддържат интензивните търговски взаимоотношения между двете държави и мотивация за чуждестранните инвеститори в страната ни.

Данните за изминалата година отново показват, че отношенията между България и Германия заслужават внимание – прогнозите са, че за 2012 година стокообменът ще надмине рекорда от предходната година – 4,5 млрд. евро.

Освен най-важен търговски партньор на България, Германия е и един от основните инвеститори в страната ни. Според проучване на ГБИТК от 2012 година сред фирмите-членки на организацията 65% от запитаните не съжаляват, че са избрали България за място за своята инвестиция. А това означава, че можем да очакваме от тях повторни инвестиции в работни места, инфраструктура и образование.

Наградата на Германската икономика в България за 2012 година ще бъде присъдена в следните три категории, като този път не е условие предприятието да е член на ГБИТК:

•     малко или средно предприятие (което не е част от голямо)
•     голямо предприятие (с над 250 служители)
•     отворена категория (за проекти, организации, социален ангажимент и т.н.)

Нововъведената трета категория акцентира върху общественозначими проекти, при които комерсиалният фактор не е водещ.

Изборът тази година е не само в ръцете на членовете на ГБИТК, но и на всички заинтересовани фирми. Всички те ще решат, кое от номинираните предприятия заслужава Наградата на Германската икономика за 2012 година.

Гласуването ще стартира онлайн в средата на януари 2013 година. Предложения за номинации се приемат на интернет страницата на ГБИТК до 11 януари 2013 година.

Официалното връчване на наградите ще се състои на 29 януари 2013 година на Новогодишния прием на ГБИТК в Софийската опера и балет.

Investor.bg е медиен партньор на годишните награди на ГБИТК

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:26 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още