IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 8 януари

07:40 | 08.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 8 януари

Още три сделки за крайморски терени са приключени

в-к Капитал Daily

Освен продажбата на 29-те дка дюни край Несебър земеделското министерство, ръководено от Мирослав Найденов, е одобрило приключването на още три подобни процедури, съобщи в понеделник самият министър пред Би Ти Ви. По неофициална информация на "Капитал Daily" обаче той е имал предвид само сделки с крайморски терени.

Едната от другите три е за 9 дка също край Несебър, които са били продадени на компанията "Крим 2002", в която собственици са Огнян Любомиров Стефанов и Илиян Славчев Балабанов. Цената, на която земеделското министерство е продало терена през 2010 г., е малко над 316 хил. лв. Година след това имотът е препродаден на дружеството "Форт Нокс" за тройно по-голяма сума - над 900 хил. лв.

В проект: Топлофикациите ще могат да спират парното на нередовните платци

в-к Капитал Daily

Топлофикациите да изключват парното на входове и сгради, в които неплащането надвишава 50-75% от използваната енергия или от абонатите с просрочени задължения. Това предвижда една от мерките залегнали в "Проект на Национална програма за стабилизиране и развитие на топлофикационния сектор в Република България до 2020 г.".

Документът, който беше изработен още през миналата година от Института за енергиен мениджмънт, беше публикуван на сайта на министерството на икономиката и енергетиката, след като получи положителна екологична оценка от екоминистерството. Предстои той да бъде одобрен и от Министерския съвет и да залегне като рамка за изготвянето на поправките в закона за енергетиката, свързани с дейността на топлофикационния сектор.

Потушаването на скандала с дюните в Несебър ще струва 100 млн. лв.

в-к Сега

Близо 100 млн. лв. ще струва на бюджета прекратяването на всички заварени процедури за закупуване на горски терени без търг по схемата на продадените дюни в Несебър. Държавата е готова да спре тези сделки и да върне на заинтересованите лица платените от тях такси за задвижване на процедурите. Така скандалът около дюните прераства в открито политически, а управляващото мнозинство ще се опита да извлече максимално дивиденти от факта, че проблемът е наследен от предходното правителство.

Дават още 200 хил.лв. за студентски бизнес

в-к Сега

Министерството на икономиката ще отдели още близо 200 хил. лева от своя бюджет, за да подпомогне създаването и развитието на центрове по предприемачество към висши училища в България. Това каза министър Делян Добрев по време на представянето на подлез в община Подуяне в София. Той е обновен по проект на студентската компания I like design към Лесотехническия университет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:08 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още