IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ин витро и ваксини ще се плащат с пари от здравни вноски, реши парламентът

Дейностите досега бяха финансирани от държавата чрез бюджета на здравното министерство

11:40 | 20.12.12 г. 1
Ин витро и ваксини ще се плащат с пари от здравни вноски, реши парламентът

Народното събрание прие на първо четене спешните изменения в Закона за здравно осигуряване, които ще позволят ваксините, ин витро процедурите и интензивните грижи да се прехвърлят към Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) с решение на Надзорния й съвет, предаде агенция „Фокус”.

Отхвърлени бяха двата законопроекта на опозицията, които предвиждаха въпросните дейности да останат да се финансират от здравното министерство.

„Средства за допълнителните дейности са осигурени. Осигурени са средства за асистирана репродукция, за интензивни грижи, за изследванията на пациенти с онкологични заболявания, изследвания и амбулаторни прегледи на хората с кожни заболявания и с психични заболявания. Поздравявам парламента, че взе това решение, за да бъдат гарантирани дейностите за 2012 г. за всички нуждаещи се български граждани”, заяви Атанасова.

По думите й промените няма да бъдат приети на второ четене преди Нова година. но дотогава  остава в сила рамковият договор за 2012 г.  "И след празниците в първите заседания на Народното събрание няма да е късно да се приеме законопроектът на второ четене”, каза здравният министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
todor.hristov.752
преди 11 години
Браво на министъра на здравеопазването за добре свършената работа, поредната благородна постъпка от нейна страна, сега болните ще имат достъп до здравни грижи , а за инвитро зачеване ще кандидатстват само осигурени лица и така е редно, според мен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още