IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Част от учителите получават увеличение на заплатите с 12%

Коледни бонуси в образователното министерство и в училищата няма да има, потвърди министър Сергей Игнатов

14:00 | 14.12.12 г.
Част от учителите получават увеличение на заплатите с 12%

С до 12% ще бъдат увеличени стартовите заплати на младши, старши и главен учител от следващата година. Това съобщи в Пловдив министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, цитиран от БТА.

За всички останали в системата на образованието възнагражденията ще нараснат с до 7 на сто. Решението е взето на работна среща с участието на синдикатите и е съобразено с повишението на единния разходен стандарт за ученик, обясни Игнатов.

Министър Игнатов коментира и искането на голяма част от университетите да придобият собственост върху студентските столове и общежития. През следващата седмица ръководството на дружеството ще представят доклад кога системата е на по-голяма печалба и в зависимост от разчетите ще вземем решение, каза министърът.

По думите му работните срещи по този въпрос предстоят. Винаги съм бил привърженик на децентрализацията - университетът да си има общежития, добави Игнатов.

Игнатов каза, че коледни бонуси в неговото ведомство няма да има. Такива не се предвиждали и в училищата, тъй като те са на делегирани бюджети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още