IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът компенсира МЗ за трансфера, направен към здравната каса

Министрите одобриха отпускането на 41 млн. лв. на здравното министерство за покриване на медицински дейности и лекарства

16:18 | 12.12.12 г.
Кабинетът компенсира МЗ за трансфера, направен към здравната каса

Правителството предостави допълнителна субсидия по бюджета на Министерство на здравеопазването (МЗ) за 2012 г. в размер на 41,6 млн. лв., с което компенсира на МЗ трансфера, направен към НЗОК, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Това е размерът на сумата, която беше трансферирана от МЗ към бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) след решението на Конституционния съд от юли 2012 година, който обяви трансфера за противоконституционен.

По този начин се гарантира заплащането на разходите за медицинските дейности, лекарствени продукти и медицински изделия, които през 2011 г. са заплащани от ведомството, но през настоящата година, заради решението на КС, бюджетът на здравното министерство, е намален.

От следващата година министерството прехвърля към касата някои медицински дейности, които досега са били ангажимент на държавата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още