IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Износът и вносът на фокус през седмицата

НСИ ще обяви още инфлацията през ноември, а БНБ ще публикува платежния баланс за октомври

08:30 | 10.12.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Износът и вносът на фокус през седмицата

В понеделник (10 декември 2012 г.) НСИ ще оповести информация за вноса, износа и търговския баланс през октомври 2012 г. Износът отчете повишение с 1,6% на годишна база през септември 2012 г., а вносът намаля с 4,4%.

Също в понеделник БНБ ще проведе аукцион за продажба на седемгодишни ДЦК, деноминирани в евро, с падеж 18 януари 2019 г.  Номиналната стойност на предложеното количество е 35 млн. евро.

За понеделник е насрочено общо събрание на акционерите във Феърплей Пропъртис АДСИЦ за издаване на облигации с общ размер до 3 млн. евро. Насрочено е и събрание на акционерите в Интерхотели АД.

За вторник (11 декември) няма събития от макроикономическия или корпоративния календар.

В сряда (12 декември) НСИ ще оповести инфлацията за ноември 2012 г. За октомври тя беше 0,3% на месечна и 4,4% на годишна база.

За сряда са насрочени общи събрания на акционерите в Еуротерра България АД и ХД Дунав АД.

В четвъртък (13 декември) НСИ ще представи информация за използването на информационно-комуникационните технологии (ИКТ) в предприятията и домакинствата през 2012 г.

В петък (14 декември) БНБ ще публикува платежния баланс за октомври 2012 г., включително преките инвестиции през месеца.

НСИ ще се отчете с данни за общите приходи от данъци и такси и извършени разходи за битови отпадъци през 2011 г., както и с данни за водопотребление, водоснабдяване и канализация за миналата година. В допълнение ще представи и данни за източниците на емисии и отпадъците през 2011 г.

За петък са свикани и общи събрания на акционерите в Ита България Енерджи Инвестмънтс АД и Тодоров АД. Този ден е и последен за търговия с правата от увеличението на капитал на Пи Ар Си АДСИЦ.

Събота (15 декември) е официален работен ден, като ще се отработва 31 декември 2012 г. БФБ-София няма да работи, защото сървърите на Xetra не работят в почивни за Германия дни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:11 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още