IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заетостта намалява с 1,5% през третото тримесечие на годишна база

Производителността на труда на един зает за периода се увеличава с 2,4%, сочат предварителните данни на НСИ

12:06 | 06.12.12 г.
Заетостта намалява с 1,5% през третото тримесечие на годишна база

През третото тримесечие на 2012 година броят на заетите в икономиката намалява с 1,5% в сравнение с третото тримесечие на 2011 г. Това сочат предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ).

През третото тримесечие техният брой е 3,5 милиона души.

Зa второто тримесечие на тази година националната статистика отчете намаляване в броя на заетите на годишна база с 2,8% в сравнение с второто тримесечие на 2011 г.

Брутната добавена стойност средно на един зает през третото тримесечие на 2012 г. реално се увеличава с 2,3% за един отработен човекочас спрямо съответното тримесечие на предходната година, сочи още статистиката.

За периода юли-септември производителността на един зает се увеличава с 2,4% в сравнение със същото тримесечие на предходната година.

Равнището на производителността на труда е най-високо в индустриалния сектор - 6 199,8 лв. брутна добавена стойност средно на един зает. Най-ниска е производителността на труда в аграрния сектор - 2 833,4 лв. БДС на един зает.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още