IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът удължи срока на действие на анкетната комисия за АЕЦ "Белене"

До 29 март 2013 г. ще се проверяват обстоятелствата около проекта в последните десет години

16:58 | 29.11.12 г.
Парламентът удължи срока на действие на анкетната комисия за АЕЦ "Белене"

Парламентът удължи до 29 март 2013 г. срока на действие на временна парламентарна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ "Белене" от 2002 г. до края на март 2012 г., съобщи БТА.

Председателят на временната комисия Диан Червенкондев беше предложил срокът да се удължи до 25 януари следващата година, но по време на заседанието беше направено предложение за по-дълъг срок, което мнозинството прие.

Според „Коалиция за България“ няма необходимост от увеличаване на срока за действие на комисията. Павел Димитров посочи, че е прозаично избран срокът за удължаване. Първата дата - 25 януари беше само два дни преди референдума за съдбата на ядрената енергетика у нас.

Румен Овчаров също призова да не се удължава срока. Според него по проекта са правени поръчкови доклади на финансовата инспекция, които да покажат нарушения.

Мартин Димитров от „Синята коалиция“ каза, че със създаването на комисията е направен опит истината да бъде изкарана на бял свят, но не се е стигнало до същината на проблема, добави той. „Дължим истината на хората за това къде потънаха парите точно преди референдума“, обясни Димитров.

Диан Червенкондев посочи, че искането да не се удължава срокът на комисията е опит да се избяга от дебата за случвалото се по проекта "Белене".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още