IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няма да има масови оставки в „Пирогов”

Доброволно ще си тръгне само досегашният омбудсман на лечебното заведение

15:20 | 22.11.12 г.
Няма да има масови оставки в „Пирогов”

Ден след като шефове на клиники в „Пирогов” заплашиха, че ще напуснат болницата в знак на протест срещу уволнението на директора професор Димитър Раденовски, медиците масово оттеглиха оставките си. От болницата доброволно ще си тръгне само досегашният омбудсман на лечебното заведение, съобщи Нова телевизия.

Директорът на „Пирогов” професор Димитър Раденовски беше отстранен след последния доклад на Държавната финансова инспекция. Проверката потвърди, че ръководството на болницата е нарушавало Закона за обществените поръчки.

Подобни изводи имаше в докладите на здравните инспектори от 2009 г. и от лятото на тази година.

На 21 ноември здравният министър Десислава Атанасова обяви, че финансовите инспектори са отчели нарушения за 700 хиляди лева.

В знак на протест срещу уволнението на Раденовски началници на клиники и лекари заплашиха, че може да се стигне до масови оставки. Ден по-късно обаче медиците се отказаха от намеренията си след среща със самия Раденовски.

Той призова да не се правят протести, за да не се дестабилизира болницата. Лекарите уверяват, че работата в спешния институт ще продължи както и преди уволнението на проф. Раденовски.

Самите пациенти заявяват, че са доволни от лекарите, а колкото до откриването на кражби и нередности, то тогава шефовете наистина би следвало да се сменят.
 
 Професор Димитър Раденовски остава да работи в "Пирогов" като лекар. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още