IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлага се 30 млн. лв. от бюджета на МВР да отидат за майчински

Парите може да бъдат взети от средствата, отделяни за подслушване, предложи депутатът от „Синята коалиция“ Кирчо Димитров

15:41 | 20.11.12 г. 1
Предлага се 30 млн. лв. от бюджета на МВР да отидат за майчински

Детските надбавки и майчинските да бъдат увеличени, като за целта се вземат средства от бюджета на Министерство на вътрешните работи (МВР), предлага депутатът от „Синята коалиция“ Кирчо Димитров, цитиран от БТА.

Той допълни, че за увеличението ще бъдат необходими близо 30 милиона лева, които можело да бъдат взети от средствата, отделяни за подслушване.

Преди две седмици обаче министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов заяви, че детските надбавки биха могли да се увеличат през следващите години, а не сега, и то ако има повече приходи в бюджета. Тогава той обясни, че политиката, която ще следва правителството е в съчетаването на паричните помощи със социалните услуги. 

Синият депутат представи и други свои предложения за промяна в проектобюджета за следващата година, сред които да бъдат отделени 3,2 милиона лева за нуждите на читалищата. Димитров посочи, като източник на парите постъпленията, които ще влязат в държавната хазна от увеличаване на данъчната ставка за хазартната дейност.

Кирчо Димитров е предложил още увеличаване на средствата за капиталови разходи на общините с 30 на сто.

Според депутата в държавния бюджет може да влязат постъпления от приватизацията на сградния фонд на Български пощи, както и на земеделски и горски имоти, собственост на държавата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Императорът
преди 11 години
Т.е. да се вземат пари от едни *** (ушевите) и да се дадат на други *** (***).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още