IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Топлофикация-София" има около 70 хил. проблемни длъжници

Дълговете им са за 260 млн. лв., съобщават от дружеството

17:16 | 07.11.12 г.
"Топлофикация-София" има около 70 хил. проблемни длъжници

Около 70 хиляди са проблемните длъжници на "Топлофикация-София", а задълженията им са около за 260 млн. лв., съобщи изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов, цитиран от БТА.

Около две трети от длъжниците на столичната топлофикация имат да плащат до шест сметки, а около 7 на сто са със задължения над три години, уточни Цветанов. 

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ е най-големият длъжник на дружеството с дългове за 1,5 млн. лв за последните два отоплителни сезона. В момента дружеството е в преговори с ръководството на висшето училище за разсрочване на задълженията.

Във връзка с дълговете на "Топлофикация-София" към "Булгаргаз" Цветанов посочи, че са в постоянни преговори с държавния доставчик и с министерството на икономиката и не очакват проблеми с доставките на природен газ.

Заместник-кметът на София Ирина Савина каза, че няма да има общински сгради в столицата, където парното няма да бъде пуснато поради ремонти или задължения. Тя припомни, че парното беше пуснато в над 80 сгради още
през изминалите две седмици.

От днес отоплението се пуска навсякъде в София. Над 13 хиляди са абонатните станции в столицата, над 400 хиляди са потребителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още