IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България и Румъния ще рекламират туризма си на изложение в Шанхай

Съвместното представяне на София и Букурещ в Китай е част от Дунавската стратегия

17:04 | 06.11.12 г.
България и Румъния ще рекламират туризма си на изложение в Шанхай

Възможностите за промоция на общи туристически продукти на перспективния китайски пазар обсъдиха заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и румънският зам.-министър на регионалното развитие и туризма Кристиян Бархалеску, съобщиха от министерството на икономиката.

Двамата са разговаряли по време на Световното туристическо изложение WTM в Лондон. 

Общото представяне на София и Букурещ пред китайските туристи ще бъде в рамките на Дунавската стратегия, по която двете съседни държави са съкоординатори за оперативна ос 3 (туризъм, култура и мултикултурен диалог).

Маринов и Бархалеску се договориха България и Румъния да подготвят общи презентации за изложението в Шанхай, което ще се проведе от 13 до 18 ноември.

В първия ден на лондонското експо българският заместник-министър с ресор туризъм акцентира върху отличните условия за хората, които търсят приключения, екстремни преживявания или спортът е част от тяхното ежедневие.

„България има традиции в организирането на престижни спортни състезания, които привличат допълнително туристи, каза пред „Евроспорт” Маринов и даде пример с тенис турнира на шампионките в София.

България участва със собствен щанд в официалната церемония по откриването на 33-ото Световно туристическо изложение World Travel Market 2012 в Лондон. Акцент в представянето на страната ни са предимствата на културния, балнео-, СПА и уелнес туризма, тоест утвърждаването ни като целогодишна туристическа дестинация, която развива многообразни форми на туризъм. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още