IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Застрахователи ще получат оценка на потребителите с онлайн гласуване

Няма значение какво самочувствие имаме, защото потребителите решават за кого да гласуват, сподели Николай Здравков от асоциацията на застрахователните брокери

12:09 | 06.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Застрахователи ще получат оценка на потребителите с онлайн гласуване

Българската асоциация на застрахователните брокери организира конкурс „Застраховател на годината” чрез гласуване в интернет в пет категории на адрес bgzastrahovatel.org.

Конкурсът се провежда за втора поредна година, като партньори са Българска асоциация на пострадали при катастрофи, застрахователи, застрахователни брокери и медии, сред които и Investor.bg.

Целта е една оценка от потребителите, като изводите от миналогодишната анкета бяха, че няма значение какво самочувствие имаме, защото потребителите решават за кой да гласуват, сподели Николай Здравков, председател на Българската асоциация на застрахователните брокери.

Категориите са „Застраховател с най-добри продукти в Автомобилното застраховане“, „Застраховател с най-добри продукти в Имущественото застраховане“, „Застраховател с най-добри продукти в Животозастраховането“, „Най-коректен застраховател при изплащане на застрахователни обезщетения при имуществени вреди“, „Най-коректен застраховател при изплащане на застрахователни обезщетения за неимуществени вреди по застраховка Гражданска отговорност“.

Категориите за продукти в областта на имущественото застраховане и за изплащане на щети ще покажат добрите продукти в сектора и ефекта от земетресението в Перник и наводнението в с. Бисер.

Крайният срок за гласуване е 26 ноември 2012 г., а обявяването на резултатите и награждаването на застрахователите ще бъде на 29 ноември 2012 г.

Въведена е защита от многократно гласуване, като ако от даден компютър е гласувано 90 пъти, ще се приема само първият отговор. Най-много гласове се очакват при автомобилната категория.

Обхватът на Гражданска отговорност у нас е 72% и е нисък, под желаните минимум 90%, но в южна Италия е под 50% и което е по-страшното, в Южна Италия няма застрахователи, които искат да сключват тази застраховка, заяви Здравков.

У нас за застраховане се заделят по 90 евро на година, докато в Холандия това са 14 000 евро. Разбира се у нас хората нямат пари и затова застраховат задължителното - автомобила си, а не живота си. Заради ниските доходи не виждам начин за увеличение на покритието на застраховка Гражданска отговорност. Но с инициативи като този конкурс се надявам че покритието ще се увеличи. Дано не се наложат мерки като в Гърция, където спират автомобила от движение, сподели Здравков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още