IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плевнелиев: Извънреден доклад на ЕК е сериозно послание към институциите

Министърът на правосъдието Диана Ковачева не разчита като лош сигнал предупреждението на Еврокомисията за възможен междинен доклад за България

15:49 | 01.11.12 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Плевнелиев: Извънреден доклад на ЕК е сериозно послание към институциите

Президентът Росен Плевнелиев определи предупреждението на Европейската комисия за възможността за междинен доклад за България по механизма за сътрудничество и оценка заради избора на нови членове на Конституционния съд като предупредително и много сериозно послание, което трябва да се вземе изключително сериозно от българските институции, съобщава БТА.

Държавният глава посочи, че е сериозно обезпокоен от коментара на Еврокомисията и нейния говорител по темата и изрази надежда българските институции оттук нататък да увеличат усилията си за прозрачност и за това много достойни кандидати да бъдат избрани за главен прокурор и на предстоящите избори за ръководители на различни съдилища. 

"Изказванията на ЕК, че може да изготви извънреден допълнителен доклад за правосъдието и вътрешните работи в България не са коректни, защото разпространяват слухове в обществото", заяви външният министър Николай Младенов пред БНТ по-рано днес.

„Дали ще има извънреден мониторингов доклад на Еврокомисията за България зависи от начина, по който ще изпълним всички критерии, на които сме се съгласили в настоящия доклад. Аз съм сигурен, че до края на годината България ще отбележи сериозен напредък в съдебната система“, посочи Николай Младенов.

За заплахата от извънреден доклад се разбра във вторник от говорителя на Еврокомисията Оливър Бейли, който прочете изявление в отговор на въпрос, свързан с избора на нови членове на Конституционния съд.

В последния мониторингов доклад от юли т. г., въпреки острите критики в него, ЕК обяви, че следващият доклад ще е чак в края на 2013 г., което управляващите приеха като признание за успехите им.

Министърът на правосъдието Диана Ковачева не разчита като лош сигнал изявлението на Еврокомисията. По думите й ЕК само напомня, че във всеки момент може да има междинен доклад към страната ни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
aldy
преди 11 години
По-нахални, по-тепегьози, по-необразовани, по-прости и по-нахални типове от тия до сега не съм виждал. Именно те с простотията си доведоха България до опашката на Европа по стандарт на живот. Това е страна, където кучетата систематично прочистват населението от (про)клетите пенсионери. Това е страна, където стратегически опасен обект, като АЕЦ "Козлодуй", се управлява от подставени "калинки", които са неспособни на каквито и да било адекватни действия. И не дай си Боже, да стане нещо непредвидено, жална ни майка на обикновените хрора. Ония ще се изметат в чужбина за нула време. И пак няма да има виновни. Това не е просто тепегьозлук. Това е игра с ядрения огън и от всяка гледна точка и закона си е просто престъпление.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
СоКоЛоВ"
преди 11 години
Да пак ГЕРБ са ти виновни за на**ания г*з.Пълни глупости си написал пак.Бубе ахахахМного е Прав външния минисър, кои друг ще те защити от двйните стандарти на ЕК спрямо малка дъжава като нашата...................................
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
SEBULBA
преди 11 години
"Изказванията на ЕК, че може да изготви извънреден допълнителен доклад за правосъдието и вътрешните работи в България не са коректни, защото разпространяват слухове в обществото", заяви външният министър Николай Младенов пред БНТ по-рано днесЛОША, ЛОША ЕВРОКОМИСИЯ !!! КАК СМЕЕ ДА РАЗПРОСТРАНЯВА СЛУХОВЕ В ОБЩЕСТВОТО, УРОНВАЩИ ПРЕСТИЖА НА ГЕРБ ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още