IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Он травъл" продава имущество, за да се разплати с кредитори

Фирмата не е подала документи в съда за обявяване на неплатежоспособност, коментира зам.-министър Иво Маринов

13:46 | 29.10.12 г. 1
„Он травъл" продава имущество, за да се разплати с кредитори

Туроператорът „Он травъл", който в началото на месеца на два пъти изостави туристи в турски и в испански курорт, в момента разпродава имуществото си, за да се разплати с кредиторите си. Това съобщи заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма с ресор туризъм Иво Маринов, цитиран от БТА.

Маринов уточни, че продължава проверката на Комисията за защита на потребителите (КЗП) във фирмата, като от нея са изискани редица документи. След предоставянето им и при наличие на мотивирано предложение на експертната комисия по регистрация на туроператорите ще бъде взето решение дали да се отнеме лицензът на туроператора. 

Към настоящия момент „Он травъл" не е подала документи в съда за обявяване на неплатежоспособност, коментира заместник-министърът. Той повтори, че туроператорът има застраховка в размер на 1,4 млн. лв., което ще е достатъчно за обезщетяване на туристите.

„Има налични средства, въпросът е как по-бързо те да бъдат предоставени както на чуждестранните контрагенти, така и на самите потребители“, допълни той.

Иво Маринов заяви, че обезщетяването на засегнатите туристи вече е започнало. Застрахователят приема документи от страна на засегнатите.

„Всички, които представят документи с необходимите реквизити, че има сключен договор и извършено плащане, ще бъдат обезщетени“, каза още ресорният зам.-министър.

Припомняме, че веднага след като гръмна скандалът с изоставените от "Он травъл" туристи Иво Маринов съобщи, че започва процедура за отнемане на лиценза на туроператорската фирма.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев пък съобщи, че ще инициира среща с представители на бизнеса и асоциацията на застрахователите, на която ще бъдат обсъдени предложения за предотвратяване на подобни случаи в бъдеще.

До момента обаче подобна среща не е инициирана, коментираха за Investor.bg от асоциацията на туроператорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:16 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
melon
преди 11 години
Време беше това недоразумение "Он травъл" да спре да действа...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още