IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Насрочената за днес стачка във ВМЗ-Сопот се отлага

Работниците са получили по 100 лева от заплатите им за август, като остават в стачна готовност

13:33 | 23.10.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Насрочената за днес стачка във ВМЗ-Сопот се отлага

Отлага се днешната предупредителна стачка на работниците от ВМЗ-Сопот, предаде БНР.

След като вчера беше проведено предупредително общо събрание на заетите в предприятието, работниците са получили по 100 лева от заплатите им за август, съобщи лидерът на КТ "Подкрепа" в завода Димитър Ангелов.

Решение за по-нататъшните си действия работниците от ВМЗ-Сопот ще вземат на ново извънредно общо събрание, което ще се проведе днес, допълни Ангелов.

Той уточни, че хората остават в стачна готовност и предупреждават, че може да блокират подбалканския път за един час в четвъртък.

Фирмата дължи 1,7 млн. лева за заплати на служителите. Общо дълговете на дружеството са близо 100 милиона лева, а сметките му са запорирани от Националната агенция за приходите (НАП).

Трайното решение със заплатите във ВМЗ-Сопот е приватизация на предприятието, заяви министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Младенов допълни, че министърът на икономиката Делян Добрев е разпоредил приватизацията на предприятието да приключи до края на ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Императорът
преди 11 години
Вместо да отлагат стачката, да хващат по един шмайзер, от тия, дето ги произвеждат, да тръгват към София и - направо в парламентът !!! Абсурд и гавра е работещи в държавни предприятия да не си получават заслужените заплати по цели месеци, а помощите, които същата тая държава плаща от данъците ни ***, за да НЕ работят, да не закъсняват и с един ден !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още