IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

По-евтини летни почивки само при ранна резервация

Извън промоцията цените за море догодина ще са с около 3 на сто по-високи от тазгодишните, според първи прогнози

15:16 | 22.10.12 г. 1
По-евтини летни почивки само при ранна резервация

Въпреки че е още октомври, някои български курорти вече стартираха кампанията си за продажби за Лято 2013. За да привлекат повече туристи през следващия летен сезон от „Албена“ АД изтеглиха кампанията си значително по-рано, обявявайки отстъпки за ранни записвания. 

От днес (22 октомври) до 5 ноември резервациите за лятна ваканция в курортния комплекс могат да бъдат направени с отстъпка от 15 на сто, а до края на януари 2013 година отстъпката в цената ще е 10 процента. След тези промоционални периоди обаче стойността на пакетите ще бъдат стандартни, което обаче включва около 2-3% ръст в цената, съобщи Йовка Страшилова, заместник-директор „Маркетинг и продажби“ в компанията.

Тя уточни, че 15-процентната отстъпка за първите 15 дни от официалния старт на продажбите за сезон 2013 ще бъде предоставена само за директни онлайн резервации през сайта на компанията или чрез обаждания в кол центъра й. Промоционалната оферта важи при сто процента плащане в срок до 20 календарни дни от потвърждаване на резервацията. В допълнение всички резервации през сайта на курорта са с 5-процентна отстъпка.

От ръководството на курортния комплекс посочиха, че активно работят за разширяване на дела на онлайн резервациите, както и на тези през кол центъра. Засега делът на направените онлайн записвания е едва 3%, но се очаква до няколко години той да достигне 10 на сто.

Въпреки регистрирания спад в броя на нощувките, ръководството на курорта отчете 7% ръст на приходите от изминалия летен сезон. Спадът е от месеците май и юни, но е компенсиран от добрите резултати през високия сезон (юли и август), отчетоха от  ръководството на курорта. 

Предвижда се от Сезон 2013 да се обособят отделни зони на плажа за пушачи и непушачи, както и на някои открити пространства, като ресторантите на открито. Това обяви Йовка Страшилова от ръководството на комплекса. И сега в курорта има зони за пушачи и непушачи и на открити места – в обособените тераси към ресторантите.

Те потвърдиха и една от най-отчетливите тенденции, които характеризират Сезон 2012, а именно значителният ръст на руските туристи за сметка на тези от Западна Европа. Миксът на туристите през изминалия сезон е леко променен, коментира Страшилова. Тя посочи, че ръстът на руските посетители в курорта е над 15%, или около 20 на сто от всички чужденци, посетили комплекса тази година. Около 15 на сто е бил делът на германците, 8 на сто – на тези от скандинавските страни, 13 на сто – на румънци, 4 на сто – французи и други. Очакванията за Сезон 2013 са за повече посещения от Скандинавските държави и Германия, както и запазване на ръста на руските туристи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Tony
преди 11 години
Следващата година имам за цел да направя най-дългото море и на най-ниска цена! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още