IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Дунав мост 2" е окончателно съединен

Има възможност пускът да се забави, ако климатичните условия не са подходящи за пълното завършване и въвеждане в експлоатация на съоръжението

13:51 | 22.10.12 г.
"Дунав мост 2" е окончателно съединен

Мостът при Видин-Калафат, по-известен още като Дунав мост 2, е окончателно съединен, след като и последният сегмент от инфраструктурното съоръжение бе монтиран в събота, предаде БТА, цитирайки съобщение от информационния офис на проекта.

Остава да се излеят и няколко монолитни съединения около последния сегмент, с което българският и румънският бряг ще бъдат свързани и ще може да се преминава пеша по моста. Освен тях трябва да бъде направена и хидроизолация на обекта, както и още някои по-малки довършителни работи, които зависят изцяло от метеорологичните условия в района.

В тази връзка, по време на последната си инспекция на обекта, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски уточни, че за да бъде завършено изцяло строителството, трябва тептературата на въздуха да е над 5 градуса.

Тогава той коментира, че има вероятност мостът да бъде пуснат в експлоатация чак през 2013 г., защото строителната компания, която работи по него, не иска да рискува да поставя хидроизолацията, когато липсват подходящите метеорологични условия за това.

Припомняме, че в края на септември бе завършена прилежащата инфраструктура на моста, която включваше 8 пътни и железопътни надлези, без които преминаването по него нямаше да бъде възможно.

Общата дължина на Дунав мост 2 при Видин-Калафат е 1791 метра. На него ще има общо четири пътни платна и една железопътна линия.

В сряда тази седмица премирът Бойко Борисов и неговия румънски колега ще направят обща инспекция на инфраструктурното съоръжение.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още