IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 17 октомври

07:50 | 17.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Преглед на печата за 17 октомври

Как държавните горски предприятия избират коли на една фирма

в-к Капитал Daily

Вярата в изрядността на обществените поръчки често се пропуква, като примерите за подозрителни търгове са стотици. Апетитът към тях се изостря, защото в кризисните години спечелването на държавна поръчка за милиони може да се окаже съживителна инжекция за всяка фирма. Проблемът е, когато поръчителят полага максимални усилия да даде поръчката на точно определено дружество.

Подозрение за подобна нагласеност има в масовото купуване на коли от държавните горски предприятия. Подопечните на земеделското министерство стопанства са планирали да изхарчат 7 млн. лв. за нов автопарк.

Фирми се закриват, за да се създадат с повече служители

в-к Капитал Daily

Одиторите на Сметната палата са установили нова тенденция при изразходването на общинските средства - местни власти ликвидират еднолични търговски дружества с общинско участие, регистрирани през 90-те години, и създават нови общински предприятия като техни правоприемници.

Тъй като тези дружества се издържат от бюджета на общината, така се увеличават разходите й, тъй като в новите предприятия нараства и числеността на персонала, съобщи във вторник председателят на институцията проф. Валери Димитров, който представи отчета за дейността й през 2011 г., както и и резултатите от финансовите одити и заверки на годишните финансови отчети за миналата година.

БГ рулетки в Лас Вегас

в-к Стандарт

Почитателите на хазарта в Лас Вегас залагат на български рулетки. Наши фирми изнасят софтуер и цели машини за залагания в САЩ. Това съобщиха представители на компаниите по време на изложението за игрална и развлекателна индустрия BEGE Expo.
'
Компаниите се надяват скоро да падне и мораториумът върху онлайн залаганията в Щатите, за да могат да пробият и на този пазар.

Животни на "Меком" умират от глад

в-к Стандарт

Стадо от 300 биволи на силистренския месокомбинат "Меком" умира от глад. Това съобщи управителят на фермата Димитър Иванов.

"Меком" е единственият месокомбинат у нас, който предлага на пазара собствени деликатеси от биволско месо. За да поддържа асортимента, дружеството отглежда редките животни във фермата край Силистра. Сега обаче те гладуват.

Данъчните промени може да блокират възстановяването на ДДС за фирмите

в-к Сега

Предложените от кабинета нови правила за погасяване на публични задължения може да блокират възстановяването на ДДС за фирмите. От 2013 г. внасяният от компаниите ДДС ще може да се пренасочва автоматично от НАП за покриване на други неплатени задължения, ако те са възникнали с по-ранна дата. Така коректни фирми може да се окажат некоректни платци на ДДС и да загубят правото на данъчен кредит.

За това е алармирал председателят на КНСБ Пламен Димитров на заседанието на тристранната комисия за обсъждане на промените в данъчните закони и проектобюджет 2013. За пръв път стенограма от обсъждане в рамките на тристранката бе публикувана. От текста става ясно, че финансовото министерство е наясно с проблема, но счита невъзстановяването на кредит при длъжници за справедливо.

Спор между фирми ще блокира строителството на "Тракия"

в-к Сега

Проблемите между фирмите, които строят участъка между Ямбол и Карнобат на автомагистрала "Тракия", са на път да ескалират и да блокират лот 4 от нея. Това стана ясно вчера, след като управителите на 12 компании подизпълнители излязоха на митинг заради забавени заплати. Както "Сега" писа, те не са получавали пари от април насам. "Ще продължим да протестираме мирно и през следващите дни, а след събота започваме гражданско неподчинение. Този глад не се издържа", заяви пред "Сега" организаторът на митинга Алекси Башев от фирмата подизпълнител "Башев Транс". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още