IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков оттегли предложението за минимална заплата по региони

Идеята беше екзотична, но нека я забравим, каза лидерът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев

17:02 | 09.10.12 г. 2
Дянков оттегли предложението за минимална заплата по региони

Финансовият министър Симеон Дянков се е отказал от идеята за диференцираната минимална работна заплата по региони, която сам предложи преди броени дни. Това съобщи лидерът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев пред журналисти.

Тренчев участва в заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, което се провежда в момента в Министерски съвет. 

Симеон Дянков е оттеглил предложението си с обяснението, че просто го е лансирал в обществото. От своя страна Константин Тренчев определи идеята като „екзотична“ и допълни, че темата е затворена и трябва да забравим за нея, както и за появилите се предложения за данъчно облагане на пенсиите.

Преди дни финансовият министър каза, че възможността за диференцирана минимална заплата според региона на живеене е разумна и икономически обоснована. Бизнесът беше против, като изтъкна възможност за диференциация на минималното възнаграждение, но секторно, регионално и по големина на бизнеса.

Синдикатите също възразиха срещу предложението, като посочиха, че то е недопустимо и неприложимо за България. Те предложиха минималните осигурителни прагове да служат за минимална заплата по браншове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Lucifer
преди 11 години
Дянков не може да прави финансова политика, той си е просто счетоводител и опитва, ако мине, мине, ако ли пък не....здраве да е..поне е опитал, за него са важни цифрите, не зависимо на каква цена и каква миграция ще предизвика няма да прави регионална данъчна политика, но регионални заплатки...защо пък не, тук всички свинщини минават...човечецът си е *** счетоводител, точно толкова ***, колкото и началникът му МУТРАГЕН !!!!!!!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
lyusien
преди 11 години
Дянков заприлича на шефа си Казва нещо и след това се отмята на 180 градуса Не очаквах това от Дянков
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още