IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Износът и вносът през август на фокус през седмицата

НСИ ще обяви индексите на потребителските цени за септември, както и продажбите в промишлеността, строителството и търговията през август

08:30 | 08.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Износът и вносът през август на фокус през седмицата

В понеделник (8 октомври 2012 г.) БНБ ще проведе аукцион за 2-годишни ДЦК с обща номинална стойност 30 млн. лв.

В първия ден на седмицата НСИ ще информира за продажбите в промишлеността, строителството и търговията през август 2012 г.

За този ден е насрочено и общо събрание на акционерите на БТК АД за изменение на договора за кредитни линии от 9 август 2007 г. между дружеството, НЕФ Телеком Къмпани Б.В., Холандия, НЕФ Телеком България ООД - София (НЕФ България) и група финансови институции в качеството им на заемодатели, представлявани от Дъ Роял Банк ъф Скотланд пи eл си - Великобритания.

Във вторник (9 октомври) НСИ ще представи ревизирани данни за вноса и износа през юли 2012 г.

В сряда (10 октомври) националната статистика ще оповести данни за вноса и износа през август 2012 г. За юли ръстът на износа се сви до 1%, въпреки силният износ на пшеница, докато вносът продължи да нараства изпреварващо - с 5% на годишна база.

За 10 октомври е насрочена и среща с инвеститорите на Трейс Груп холд АД.

За четвъртък (11 октомври) няма насрочени събития.

В петък (12 октомври) НСИ ще обяви индексите на потребителските цени за септември. Само за август инфлацията беше 0,5%, а на годишна база повишението й достигна 3,9%.

За последният работен ден на седмицата са насрочени общи събрания на акционерите в Енергони АД и на облигационерите във Финанс Консултинг АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още