IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пощенска банка понижава лихвения процент по съществуващи жилищни кредити

Промяната намалява размера на погасителните вноски на клиентите

08:53 | 02.10.12 г. 10
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Пощенска банка понижава лихвения процент по съществуващи жилищни кредити

Пощенска банка взе решение да понижи базовия лихвен процент (БЛП) по съществуващи  жилищни кредити в левове, евро и швейцарски франкове с 0,25 процентни пункта. Изменението влиза в сила от 01.10.2012 г. и ще доведе до намаление на размера на погасителните вноски по съществуващи договори за жилищен кредит. Първата намалена месечна вноска ще бъде начислена на съответната падежна дата за всеки клиент през месец ноември 2012.

Клиентите трябва да посетят обслужващия ги клон на банката, за да получат информация за новия намален размер на погасителните си вноски и актуализиран погасителен план.

„Екипът на Пощенска банка винаги се е стремял да бъде отговорен финансов партньор на клиентите през целия им житейски път. Взимането на жилищен кредит е едно от големите решения в живота, основано най-вече на взаимно доверие и подкрепа. Ето защо ние изграждаме прозрачни, дългосрочни и ползотворни партньорски отношения с нашите клиенти. Като един от лидерите на пазара на ипотечни кредити, вярваме, че той има потенциал за растеж в настоящата ситуация. Ето защо за нас е удоволствие да съобщим тази благоприятна за нашите клиенти промяна в лихвите по жилищните им кредити. Вярваме, че това е поредната стъпка в стратегията ни да предоставяме най-доброто обслужване на клиентите ни”, коментира Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

Заедно с намалението на лихвите на съществуващи клиенти, Пощенска банка ще предложи на коректните си клиенти и други облекчения, като специален талон с преференциални условия за кандидатстване за жилищен кредит – без такса за кандидатстване и половин такса за отпускане на кредит. Талонът може да се използва както от самия клиент, така и от негов близък или приятел.

Повече информация за промяната в лихвата на жилищните си кредити клиентите могат да получат на тел. 0800 18 000 или в най-близкия клон на Пощенска банка.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 0 rate down comment 0
COBOSCHETO
преди 11 години
СЕТИЛА СЕ МАРА ДА СЕ ПОБАРА СЕ КАЗВА В ТАКЪВ СЛУЧАЙ.На Петето много ПО ЗДРАВИ я чакат във Сливен, ама надали ! До последно стискаха левовите ипотечни на 11 % при условие че в една друга банка на момента ти дават потребителски на 7 % ! Това ако е банка здраве му кажи.Прехвърлянето на цесии обаче от левият джоб в десният ще им излезне през носа !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 1 rate down comment 0
ivang76
преди 11 години
Определено най-некоректната банка в България! Никога не теглете кредит от там и не правете депозити! Съвсем скоро ще бъде разбита на пух и прах от Справедливия Български Съд, благодарение на измамите, които е сътворила с така наречените "ипотечни кредити в швейцарски франкове" !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 1
madcow
преди 11 години
Ми като нямало значение що ги теглят с тая клауза?Аз също мислех да взема кредит за жилище, преди да видя общите условия. Кредит в "левове", ама при девалвиране на лева спрямо еврото магически си закотвен към еврото. Бамката може да ти го обяви за предсрочно изискуем когато сама си реши. "Фиксираната" лихва може да се промени както банката си реши. И това уж са след няколко години поправки в полза на клиентите под препоръките на КЗП. Аре много благодаря, ама няма нужда. Който е бил достатъчно *** да го направи да си носи последствията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 2
kreditkiller
преди 11 години
Ти пък за кой се вземаш, че да казваш на човека дали да съди банката или не? Кредити в швейцарски франкове в България няма, има клауза в договора която задължава кредитополучателя да изплати кредита си в швейцарски франкове. Не виждам какво общо има тук поскъпването на франка, след като отпуснатата сума е в евро или лева. Човека ги съди защото само увеличили неравноправно лихвата. Ей ама как се изказваш само ИЗГОРЯЛ клиент, все едно банките работят за да изгорят клиентите си :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 1
FINTA
преди 11 години
*** те и евровите вдигнаха по същия начин найс лейди. Не само франковите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 1
FINTA
преди 11 години
След като ги повиши пак без причина с 2,2$ що да не ги намали с 0.25?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 2
nice lady
преди 11 години
Намирисва ми на клиент,който е изгорял с кредит в швейцарски франкове,защото си е мислел,че е открил голямата далавера,но да го питаш защо взима кредит в швейцарски франкове не може да ти каже.Никой не ти е виновен,че си се набутал,защото не ти е ясно какви са ползите и рисковете и че не си заслужава риска да се взима кредит в такава валута,така че не нападай банката и да ги съдиш нищо няма да постигнеш,защото вината си е единствено в теб,по същата логика можеше да вземеш кредит и в корейски вонове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 3
Aleksandar_Raychev
преди 11 години
Тия луди ли са?? 0.25% ??? Добре е като ги увеличават с 2-3% да ти направят голямата услуга да намалят с 1/10-та ...Коректните клиенти изнесоха кризата на гърба си, заедно с десетки трътлести банкови мениджъри.Мисля си, че колективния иск, който е заведен срещу тях леко ги е свалил на земята, но не и достатъчно. Какви са тези 0.25% - голаяма подигравка, след като Райфайзен свалиха пролетта с 0.5%, а от вчера започват офанзива с още 0.7% - как им се вижда на ПБ това? А как им се вижда репорта от КЗП? А как ще им се види консит. дело от Обмудсмана. Оттук насетне виждам много мъка в техните очи. Хора, търсете си правата чрез адвокат - с дела. Те ви се подиграват, а вие трябва да сте им благодарни???АБСУРД! И не ми говорете за добро "начало"... кое е началото и кое е краят?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
ujilen_s_kredit
преди 11 години
Пощенска банка взе решение - интересно щеше да е да се каже на каква база е това решение спрямо коя методология или спрямо кой пазарен индекс.Защото сега оставам с впечатлението, че се опитват да си узаконят произвола през последните 5 години. Искам да кажа, че малко са се притеснили от колективния иск по швейцарски франкове който е заведен.Освен това малко са се поизпотили от действията на омбусмана и не на последно място от неравноправните си клаузи цитирани от КЗП.Интересно ми е защо не си оповестят реалната методология за образуване на лихвения процент и да си върнат със задна дата надвзетите суми - може би си мислят,че ще мине номерът а може и да мине.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
faith no more
преди 11 години
Пощенска можеше и с повече да ги намалят,но и това е добро начало,както и това за коректните клиенти,все пак рядко се вижда банка да свали надолу лихвите по кредитите си,без конкретна причина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още