IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 29 септември

09:06 | 29.09.12 г.
Преглед на печата за 29 септември

Плащаме за ток и парно с кредит

в. Станарт

Нова възможност за плащане на ток и парно с кредит се появи на родния пазар. Тя е активна в някои от точките за плащане на битови сметки "EasyPay".

Благодарение на партньорство между "EasyPay" и "Тексимбанк" отскоро можете както да платите сметката за ток, така и да изтеглите кредит овърдрафт до 2000 лв. със срок за погасяване 1 година. Кандидатстването става само с лична карта, като трябва да работите на трудов договор и да сте на възраст 21-67 години.

Важно условие е да сте бил редовен платец, в случай че имате задължения към други финансови институции. Искането за кредит струва 7 лева, а одобрението става до 1 час, обяснява Тони Стойчев, директор "Банкиране на дребно" в "Тексимбанк". Интересното в този кредит е, че от одобрената сума на кредита можете да теглите само толкова, от колкото се нуждаете. С други думи, ако изтеглите заем от 1000 лева и усвоите от някоя от точките за плащане на битови сметки 500 лева например, то във вашата сметка ще останат на разположение 500 лева.

Камери ще пазят жп гарите

в. Стандарт

След терористичния атентат в Бургас изпълнителният директор на НКЖИ инж. Милчо Ламбрев е издал заповед за засилване на сигурността по жп гарите.

В интервю за economymagazine.bg той заявява, че съвместно с отдел „Транспортна полиция“- МВР са преразгледани плановете за действие при подаден сигнал за подготвен или извършен терористичен акт на по-големите жп гари.

В момента сме в процедура за избор на фирма изпълнител за изграждане на видео наблюдение на 6 гари по линията Пловдив-Димитровград, казва той.

Кувейт ще произвежда храни у нас

в. Новинар

Кувейт може да произвежда храни у нас. Възможности за инвестиции в тази сфера обсъдиха в Ню Йорк президентът Росен Плевнелиев и премиерът на Кувейт шейх Джабер Мубарак Ал-Сабах. Планират се и вложения в земеделието, инфраструктурата и енергетиката.

Тези сектори имат най-голям потенциал за реализация на кувейтски инвестиции в България, смятат Росен Плевнелиев и шейх Джабер Мубарак Ал-Сабах. Според тях двете държави имат и сериозен опит в областта на военномедицинското сътрудничество, което е добра основа за развитието на двустранните отношения и в отбранителната сфера.

И премиерът признава, че няма пари за по-високи пенсии

в. Сега

ГЕРБ няма пари за обещаното увеличение на всички пенсии догодина. Това признава и премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на кабинета в сряда, докато хока вицепремиерите си Симеон Дянков и Цветан Цветанов, че са допуснали депутат от партията да коментира вариант за данък върху парите за старост.

"Ние се чудим как да съберем пари, за да вдигнем пенсиите и с вдигането на пенсиите им говориш за данък върху пенсията, това здравият разум не го допуска. Да излезеш и да хвърлиш такава тема, че ще облагаш пенсиите на хората с данък, е просто тотален удар срещу мен, вас и партията", коментира Борисов. Той признава, че лично се е свързал с депутата Борис Грозданов, който в началото на седмицата лансира идеята за данък върху пенсиите, и му се е накарал много.

"И вижте, свържете се с нашата парламентарна група там, и по такива теми, които не само, че не са обсъждани, не само че ако се вземат като решение, това е тежко политическо решение и трябва да заседава Изпълнителна комисия, Министерски съвет, за да кажем, че е така, да не говорят", нарежда Борисов.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:42 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още