IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ПроКредит Банк финансира енергийно ефективни проекти с до 50% безвъзмездна помощ

С кредит „Енергийна ефективност и зелена икономика” клиентите на банката имат достъп до средствата от ОП "Конкурентоспособност"

11:08 | 24.09.12 г.
ПроКредит Банк финансира енергийно ефективни проекти с до 50% безвъзмездна помощ

ПроКредит Банк предлага нови възможности за финансиране на проекти на малки и средни предприятията за подобряване на енергийната ефективност. Банката отпуска бизнес кредити „Енергийна ефективност и зелена икономика” по линия на съвместната инициатива на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) и Европейска банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

Всички малки и средни предприятия, както и кооперации, регистрирани съгласно Закона за кооперациите, могат да се възползват от кредитите за да финансират своите бизнес начинания с цел подобряване на производителността и ефективността с полезни за околната среда технологии.

Банката отпуска кредитите за проекти на фирми от леката промишленост, които работят в областта на фармацевтичния бизнес, сладкарските услуги, производството на облекло, печатните услуги и др. 

С кредит „Енергийна ефективност и зелена икономика” на ПроКредит Банк фирмите могат да се възползват от безвъзмездна помощ в размер до 50% от общо допустимите разходи по проекта, които се финансират със средства от ОП „Конкурентоспособност”.

С гранта те могат да погасят предсрочно кредита си без такса.

За фирмите съществува възможност да получат авансово до 20% от размера на безвъзмездната помощ.

Банката, която е част от германската ПроКредит група, финансира до 100% от стойността на енергийно ефективните проекти в размер до 2 млн. евро със срок на изплащане до 15 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:16 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още