IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюджетът отпуска нови 5,4 млн. лв. за шест общини

След като в края на август кабинетът одобри 11,2 млн. лв. за строителната програма на София, сега общината получава още 1,5 млн. лв. за софтуер

14:20 | 21.09.12 г. 2
Бюджетът отпуска нови 5,4 млн. лв. за шест общини

Правителството отпуска от националния бюджет нови 5,4 млн. лв. за изпълнението на инвестиционни проекти на шест общини, по които са се явили допълнителни разходи.

Постановлението на Министерски съвет е обнародвано в днешния брой на „Държавен вестник“.

След като в края на август столичната община получи 11,2 млн. лв. за довършването на строителната си програма за тази година, сега София получава още 1,5 млн. лв. Средствата са необходими за покупка и внедряване на софтуер за местните данъци и такси.

И общината във Велико Търново получава 1,5 млн. лв. като съфинансиране за довършителните работи по европейския проект, свързан с ремонта на централните градски части.

По 1 млн. лв. ще бъдат преведени на Смолян и Силистра, които също приключват инвестиционни проекти. Общината в Русе ще получи 186 хил. лв. за изграждане на паркинг до градската болница, а за кметството в град Долна баня се предоставят 300 хил. лв. за ремонта на детска градина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:08 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
mitkopom
преди 11 години
Е как защо? Защото са от Герб. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Rumyana88
преди 11 години
Защо получават пари само кметовете на герб?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още