IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ребалансирането на SOFIX на фокус през седмицата

В петък НСИ ще обяви брутният национален доход за 2011 г.

08:30 | 17.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Ребалансирането на SOFIX на фокус през седмицата

Предстоящата седмица е бедна откъм корпоративни и макроикономически събития.

В понеделник (17 септември 2012 г.) НСИ ще публикува индекса на разходите за труд през второто тримесечие на 2012 г.

За вторник (18 септември 2012 г.) са свикани общи събрания на акционерите в Агро Финанс АДСИЦ, Сила холдинг АД и Стел Солар 1 АД. Акционерите на Агро Финанс АДСИЦ ще гласуват за смяна на 2/3 от ръководството, което е логично на фона на нови основни акционери.

За сряда (19 септември) е свикано общо събрание на акционерите в Слънчев бряг холдинг АД.

За четвъртък (20 септември) е насрочено общо събрание на акционерите в Юрий Гагарин АД

За петък (21 септември) е свикано общо събрание на акционерите в Захарни Заводи АД.

В края на седмицата предстои да видим дали ще има ребалансиране на теглата на компаниите в SOFIX, част от традиционната политика на фондовете, следящи индекса, след като БФБ-София реши, че SOFIX остава в сегашния си състав в следващите 6 месеца до март 2013 г. Тъй като индексът е претеглен на база пазарната капитализация на фрий-флоута на различните компании в SOFIX, ребалансирането може да дойде от променените им тегла.

В последният работен ден на седмицата НСИ ще обяви брутния национален доход (БНД) за 2011 г. Той е преобразуван брутен вътрешен продукт (БВП), като разликата е, че от БВП е изваден дохода на чуждестранните лица в България, а към него е прибавен този на български компании в чужбина.

На практика ще видим какъв процент от БВП на България е националният доход. За 2010 г. БНД беше с 2,6% по-малък от БВП (или със 1,8 млрд. лв. по-малко). България плащаше 5% от БВП като инвестиционен доход на чуждите инвеститори у нас и това е основната причина БНД да е по-малък от БВП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:15 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още