IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгартабак холдинг прогнозира 35% ръст на износа си за следващата година

Компанията ще насочи усилия в позиционирането си на нови пазари, коментират от ръководството й

16:01 | 14.09.12 г.
Булгартабак холдинг прогнозира 35% ръст на износа си за следващата година

"Булгартабак холдинг" предвижда 35% ръст на износа си през следващата година. Това обявиха днес изпълнителните директори на компанията Венцислав Чолаков и Ангел Димитров по време на специализирано тютюнево изложение в Дортмунд, Германия.

По техни думи компанията планира увеличение с 31% на обемите в износа си за Централна Европа и Балканите.

“Булгартабак ще продължи наложената през тази година политика на увеличаване на обемите си за износ на традиционните за компанията пазари, както и ще насочи усилия в позиционирането на нови”, коментират от ръководството на тютюневото дружество.

За изминалите девет месеца компанията отчита 10% увеличение на реализираните обеми спрямо същия период на 2011 г. За същия период "Булгартабак" наблюдава и значително увеличение в приходите си с 30% на годишна база.

Бившото държавно дружество бе продадено през октомври миналата година от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. От тогава собственик на Булгартабак е "БТ Инвест" ГМбх Австрия.

Тогава държавата получи повече от 100 млн. евро от сделката.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още