IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Предстои изготвяне на задължителни стандарти за сигурност в туризма

Ще се обсъждат мерки, които няма да са за сметка на бизнеса, заяви зам.-министърът на икономиката Иво Маринов

18:19 | 12.09.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Предстои изготвяне на задължителни стандарти за сигурност в туризма

Предстои въвеждането на задължителни стандарти за сигурност на туристическите обекти, съобщиха от министерството на икономиката.

Работна група от представители на ведомството, МВР и туристическия бранш ще разработи задължителните стандарти, на които ще трябва да отговарят заведенията за хранене и развлечения, средствата за подслон и местата за настаняване на туристи. 

Това е договорено на координационна среща, която разгледа препоръки към хотелиерите и туроператорите за повишаване сигурността на туристите през летния и зимния сезон.

Предвижда се до седмица да бъде определен съставът на работната група, която ще изработи стандартите. След като бъде готов, документът ще бъде представен за обществено обсъждане.

Стандартите ще определят минималните задължителни изисквания за гарантиране сигурността на туристите, каза по време на срещата заместник-министърът на икономиката Иво Маринов. По неговите думи ще бъдат търсени предимно варианти, които няма да доведат до повишаване на разходите за бизнеса.

Очаква се сред мерките да бъдат включени видео наблюдение, инструктаж на служителите преди началото на активния туристически сезон и по време на сезона, план за взаимодействие с полицията, как да се реагира при извънредна ситуация и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
naso_fr
преди 11 години
А минимални изисквания за качеството на обслужването кога?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още