IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

"Енерго-Про" пое електроразпределението в Североизточна България

Дружеството купи бизнеса на германската фирма Е.ОН у нас през юни тази година

16:32 | 11.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор
"Енерго-Про" пое електроразпределението в Североизточна България

Чешката компания "Енерго-Про" от вчера (10 септември) е поела официално електроразпределението в Североизточна България, съобщиха от компанията.

Наименованията на компаниите за разпределение и снабдяване с електрическа енергия в Североизточна България "Е.ОН България Мрежи” и "Е.ОН България Продажби” се променят на "Енерго-Про Мрежи” и "Енерго-Про Продажби”.

В края на юни тази година чешката компания "Енерго-Про" купи бизнеса на немската Е.ОН в България и пое снабдяването с електроенергия на приблизително 1,1 милиона клиенти.

Чешката компания " Енерго-Про" е независим енергиен производител с осемнадесет годишен опит в генериране, доставяне и търговия на електроенергия от възобновяеми енергийни източници. Компанията има близо 8000 служителя и развива бизнес в Чехия, Турция, Грузия и България, където притежава 39 водноелектрически централи (ВЕЦ). 

Компанията има опит в доставката на електроенергия до краен потребител в Грузия, където от 2007 г. управлява електроразпределителна мрежа, обслужваща близо 870 000 клиенти на обща площ от 46 000 кв. километра.

"Енерго-Про" планира да подобри надеждността на мрежата чрез инвестиции в поддръжка и модернизация, посочва Иржи Крушина -  член на управителния съвет на компанията. „Нашата цел е да постигнем балансиран растеж в дългосрочен план и едновременно с това да изпълним ангажиментите си към обществото и към околната среда“, добавя той. 

На българския пазар "Енерго-Про" е от 2000 година. Компанията е най-големият частен производител на електричество от ВЕЦ в страната. Разполага с осем водноелектрически централи, обединени в три каскади.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:41 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още