IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обсъжда се новият съвет по цените на лекарствата да бъде в Плевен

Това е поредната държавна структура, която се мести в провинцията по настояване на вицепремиера Симеон Дянков

18:07 | 10.09.12 г.
Обсъжда се новият съвет по цените на лекарствата да бъде в Плевен

След като миналата седмица депутатите приеха на първо четене в Народното събрание създаването на Национален съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, който да замени сегашната комисия по цените, днес стана ясно, че съветът ще се помещава в Плевен. 

Министър-председателят Бойко Борисов подкрепи финансовия министър Симеон Дянков, чиято беше идеята за местене на съвета в Плевен, като се аргументира с това, че в града има медицински университет, болници и много здравни специалисти, предаде БТА.

Борисов е заявил, че в лекарствения съвет ще работят 30 служители, които ще получават по около 2000 лв. месечна заплата.

Миналата седмица по време на дискусията по предлаганите промени обаче от опозицията контрираха, че в Медицинския университет в Плевен няма фармацевтичен факултет и съответно липсват кадри за новия орган, а командироването на такива от София ще излезе скъпо на бюджета.

Предстои предложението да бъде обсъдено в парламентарната здравна комисия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още