IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 70% от столичани искат месечен отчет на топлинната енергия

Почти половината от топлофицираните абонати на София биха избрали топлинни разпределители с дистанционен отчет, сочи анкета

17:41 | 10.09.12 г.
Близо 70% от столичани искат месечен отчет на топлинната енергия

Близо 70% от живущите в София искат да има отчет на топлинните разпределители всеки месец, съобщиха от дружеството за топлинно счетоводство "Нелбо". Компанията за втора поредна година прави проучване сред топлофицираните абонати, предаде БТА. 

Резултатите от допитването сочат, че 34% от запитаните искат монтирането на уреди с дистанционен отчет да бъде задължително, ако те са безплатни.

По отношение на избора на радио-уреди тенденцията от миналата година се запазва. А именно близо 40% от запитаните посочват, че биха избрали топлинни разпределители с дистанционен отчет, за да си спестят чакането на инкасатора в дома им. Същият брой хора биха избрали тези уреди, защото смятат, че така ще спрат кражбите на топлоенергия.

През тази година обаче се увеличава броят на абонатите, за които радио-топломерите са скъпа инвестиция, отчита проучването.

Въпреки че столичани одобряват внедряването на нови технологии при уредите за дялово разпределение, те не са съгласни да бъдат задължавани да ги монтират, сочат още резултатите от анкетата. Всеки четвърти от анкетираните столичани посочва, че не желае да бъде лишаван от правото си на избор. Всеки трети обаче приема задължителния елемент, ако радио-уредите се монтират безплатно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още