IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НС гласува новия съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти

Предвижда се националният съвет, който ще бъде със статут на държавна комисия, да бъде със седалище в Плевен

20:40 | 04.09.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
НС гласува новия съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти

Народното събрание гласува на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, предложени от правителството, предаде БТА. 

Националният съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти ще бъде със статут на държавна комисия, като се предвижда седалището му да бъде в Плевен.

Със създаването на новия орган, който ще извършва дейностите по ценообразуване и реимбурсиране на лекарствени продукти, се цели да бъде оптимизиран процесът, обясняват вносителите.

Здравният министър Десислава Атанасова обяви намеренията си да реформира комисията по реимбурсиране още в края на март след среща с представители на фармацевтичната индустрия.

С промяната в закона ще се даде възможност за подобряването на административния капацитет на комисията, така че да не се бавят процедурите по регистриране на медикаменти и за включването им в позитивния лекарствен списък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още