IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българска фирма печели търг на гръцката НЕК за ремонт на топлоцентрала

Компанията е изпълнила и поръчка по далекопровода към Македония

14:47 | 22.08.12 г. 1
Българска фирма печели търг на гръцката НЕК за ремонт на топлоцентрала

Българската компания „Централна енергоремонта база“ (ЦЕРБ) е спечелила международен търг, обявен от гръцката национална електрическа компания Public Power Corporation, за ремонт на „ТЕЦ  Линоперамата“, съобщиха от ЦЕРБ.

Това е втората чуждестранна поръчка, изпълнявана през тази година от българската компания, която е извършила ремонт на далекопровода с Македония, съобщиха за Investor.bg от ЦЕРБ.

По гръцкия проект енергeтиците ще ремонтират трансформатор на топлоцентрала на остров Крит, която захранва с ток над половината от жителите там.

ЦЕРБ е спечелила търга в конкуренция с такива световни имена в бранша като румънскката Electroputere Румъния, която е един от най-големите производители на трансформатори в света и френската Alstom.

Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ) е най-голямото българско предприятие за диагностика, ремонт и поддръжка на електрически машини и съоръжения, като от 2011 г. компанията е частна.

Бизнес контактите с гръцката НЕК датират от 2007 г., когато ЦЕРБ е изпълнила поръчка за ремонт на генератор във водноелектрическата централа Кремаста, част от най-големия хидровъзел в Гърция. Досега енергетиците са печелили и редица големи търгове на съоръжения в повечето големи гръцки острови.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
Еми браво на енергетиците. Повече такива новини да има. Каквато и цена да са договорили, поне не е от гърба на БГ данъкоплатеца! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още