IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кабинетът изцяло се разплати със строителите на водното огледало в Кърджали

Преведени са над 5,4 млн. лв. лихви, начислени заради забавянето но плащанията след 2007 г.

17:54 | 16.08.12 г.
Кабинетът изцяло се разплати със строителите на водното огледало в Кърджали

Правителството разплати изцяло строителството на проекта на тройната коалиция в Кърджали, добило известност като Водното огледало.

По бюджета на Министерство на регионалното развитие и благоустройството са преведени над 5,4 млн. лв., с които ще бъде изплатена законната лихва за забава по проекта "Укрепване на бреговете на река Арда в района на Кърджали",  съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Лихвата ще бъде намалена с 15 на сто според постигнатото споразумение между кабинета и изпълнителя на обекта „ДЗЗД Обединение "Арда Кърджали".

С постановлението си от февруари правителството възложи на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да преговарят за постигане на споразумение за уреждане на задължението за лихва.

Плащането е ограничило загубата за държавния бюджет в размер на лихвата, която е продължавала да се начислява върху дължимата сума, припомниха от МС.

Така нареченото водно огледало в Кърджали беше открито през 2009 г., но тъй като тогавашното правителство не се беше разплатило за извършената работа, през февруари тази година кабинетът отпусна малко над 23,9 млн. лв., необходими за погасяване на задълженията, натрупани в периода от 2007 г. до средата на 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:23 | 05.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още