IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акцентите в бизнеса 16 август*

Най-важното от света на бизнеса според редакторите на Investor.bg

14:33 | 16.08.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акцентите в бизнеса 16 август*

В България

Намаляването на ДДС върху лекарствата става все по-малко вероятно, след като и премиерът Бойко Борисов се изказа срещу него. Пенсиите обаче ще се вдигнат, като това ще е перото с най-голямо увеличение в Бюджет 2013. Добрата новина е, че според НСИ доходите ни растат.

В БДЖ-Товарни превози ще се борят с кражбите чрез нова система за наблюдение. Туристическият бранш пък е предпазлив в очакванията за края на летния сезон.

По света

Пазарите в САЩ все още търсят посока, като в началото на сесията акциите на Facebook пак са под обсада и губят 4%.

Еврото навакса изгубеното срещу долара вчера и поскъпна до 1,2340 EUR/USD. Златото остава стабилно при 1 600 долара за тройунция, а брентът е на цена 114,50 долара за барел.

Сагата в еврозоната продължава – Берлин едва ли ще смекчи позицията си спрямо Гърция, а испанският премиер Мариано Рахой рискува да изгуби благоразположението на Европейската централна банка.

На борсата

Днес на борсата ситуацията остава лежерна, с минимален ръст на основните индекси. Новината от вчера е рязкото поскъпване на акциите на София-БТ с над 23%, днес пък стана ясно, че изпълнителен директор на Енемона си е купил акции от дружеството.

Между другото

София е на 87-място в света като град за живеене, а Samsung представи новия си таблет Galaxy Note 10.1. Проблемите на Nokia пък продължават след поредното орязване на рейтинга на компанията.

Препоръчваме

Обърнете внимание на мнението на Насим Талеб, че инвестиционният мениджмънт не е добро място за работа в момента, както и на бизнес уроците на иконата на модните списания – създателката на Cosmopolitan Хелън Гърли Браун.

Дебатът днес

Очакваме позициите ви по въпросите на здравното осигуряване на info@investor.bg. Вчерашният коментар на Императора предизвика остра дискусия, така че ако имате позиция, не се колебайте да я представите на читателите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 17.08.12 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
naso_fr
преди 11 години
Няма грешка чичо Андрей бееее.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
kravata_mu
преди 11 години
екстра идея :) поздравления
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още