IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Мелроуз“ получи 6-годишна концесия за газовото находище „Каварна Изток“

Добивът ще се извършва след одобрена от екоминистерство оценка за въздействие върху околната среда

11:49 | 14.08.12 г.
„Мелроуз“ получи 6-годишна концесия за газовото находище „Каварна Изток“

Министерският съвет предоставя шестогдишна концесия на шотландската компания „Мелроуз рисорсиз“ за добив на природен газ от находището „Каварна Изток“ в черноморския шелф.

Решението е обнародвано в днешния брой на „Държавен вестник“ и влиза в сила след съответното одобрение на оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС), очаквано да бъде направено от екоминистерството. 

На този етап регионалната екоинспекция във варна не е получила уведомление от "Мелроуз" за ОВОС, съобщиха за Investor.bg от министерството на околната среда.

Концесионното възнаграждание се определя като процент от общия приход на концесионера, като техническите параметри са посочени в договора. Промяна се предвижда в случай, че добивът на газ превиши 500 хил. кубически метра на денонощие.

Площта на находището е в размер на близо 4 квадратни километра и се основава на търговското откритие на газови залежи, издадено на „Мелроуз“ през юни миналата година.

През следващите 6 години концесионерът е длъжен да се отчита пред контролните органи в министерството на икономиката за количествата добит и транспортиран природен газ от страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:51 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още