IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов сертификат за руските инвестиции в детския център край Камчия

Третият проект на „СОК „Камчия“ е за 35,5 млн. лв.

17:46 | 13.08.12 г.
<p>
	<em>Сертификатът беше връчен на&nbsp;изпълнителния директор на дружеството Станка Шопова</em> &nbsp; &nbsp; &nbsp;Снимка: Министерство на икономиката</p>

Сертификатът беше връчен на изпълнителния директор на дружеството Станка Шопова      Снимка: Министерство на икономиката

Регистрираната в Бургас компания „СОК „Камчия“ (санаторно-оздравителен комплекс „Камчия”), която е собственост на московската община, получи трети сертификат като инвеститор клас „А“ за новите си вложения в детския център край Камчия.

Самият сертификат беше връчен от зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, като стойността на новия проект е за 35,5 млн. лв. и предвижда изграждането на детски оздравителен лагер „Черноморски” плюс амфитеатър в курортното селище Камчия, съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката.

„СОК „Камчия” беше учредено през 2003 г. като дружество със специална инвестиционна цел за изграждане и управление на санаторно-оздравителен комплекс за деца и младежи със здравни, образователни, културни и възстановително-рехабилитационни функции чрез отдих и туризъм. На следващата година едноличен собственик на капитала стана правителството на Москва, припомниха от министерството.

Целият проект на московското правителство надхвърля 200 млн. лв., като до момента са вложени 111 млн. лв. За вече реализираните два проекта агенцията за инвестиции връчи съответните сертификати през 2007 и 2009 г., осигуряващи съответните преференции на руските изпълнители.

Първият проект беше за 72 млн. лв. и включваше изграждане на санаторно-оздравителен комплекс „Камчия”, а вторият в размер на 39 млн. лв. предвиждаше строителство на лечебно–диагностичен, балнеологичен и образователен център.

Сега одобреният проект предвижда строителство на медицински кабинети, зали за игри и танци, тренировъчна зала, сауна, музикален салон, кино- и концертна зала, изложбена зала, читалня, видеотека, интернет клуб.

Летният амфитеатър е за близо 2 хиляди места ще се използва за обучение, културни и спортни прояви.

Проектът ще бъде завършен за две години и след приключването му в него ще бъдат разкрити 376 нови работни места. Така общият брой на заетите в комплекса през 2014 г. ще достигне 769 души, се посочва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още