IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дирекцията по туризъм към министерството на икономиката се премества в Пловдив

Това е първата административна структура, която ще работи извън столицата по идея на вицепремиера Симеон Дянков

17:10 | 09.08.12 г. 1
Дирекцията по туризъм към министерството на икономиката се премества в Пловдив

Със сигурност от 1 септември дирекцията "Туризъм" на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма ще функционира от Пловдив, заяви пред журналисти ресорният министър Делян Добрев, цитиран от БТА.

Той уточни, че са готови квартирите за настаняване на държавните служители, които ще бъдат преместени на работа там. Апартаментите се предоставят на служителите със съдействието на общината срещу наем от около 30-40 лв., каза Добрев.

Сградата, в която ще се помещава дирекция "Туризъм", също е готова и от 1 септември администрацията има условията да работи от там.

Добрев заяви, че на местата на служителите, които са отказали преместване в Пловдив, ще бъдат назначени други след конкурс. 

Министърът на икономиката не уточни броя на държавните служители, които са се отказали от работните си места в дирекцията заради преместването извън столицата. Преди два месеца заместник-министърът по туризма Иво Маринов разкри, че става дума за не повече от 10 на сто от работещите там. Ресор "Туризъм" в министерството наброява общо около 35 души.

Преместването на част от администрацията в градове извън София е част от административната реформа, предложена от вицепремиера Симеон Дянков. Идеята за децентрализацията не се харесва на голяма част от държавните служители. Чиновниците от централното управление на Агенция „Митници“ вече два пъти излизаха на протест срещу намерението да бъдат прехвърлени в Русе.

Вече има правителствено решение за местенето на агенцията по рибарство в Бургас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
space-man
преди 11 години
Забравил е да уточни, че става въпрос за "СЕДАЛИЩЕТО"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още