IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 27 юли

07:45 | 27.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 27 юли

Първи глоби за пушачите

в-к Капитал Daily

Четири акта на пушачи са съставили регионалните здравни инспекции в страната по време на извършените проверки от 14 до 20 юли. Глобените нарушители са пушили в пералня, бар, казино и пенсионерски клуб. В резултат от проведените 4341 дневни и нощни проверки на 4195 обекта, са съставени и 9 наказателни постановления на обща стойност 2 700 лв. и 77 предписания за констатирани нарушения на забраните за тютюнопушене.

Търси се проектант и строител на пътнически терминал на пристанище Бургас

в-к Капитал Daily

Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" към министерството на транспорта пусна обществена поръчка за проектиране и строителство на пътнически терминал на порт Бургас. Индикативната стойност на проекта е 3.3 млн. лв., а крайният срок за изпълнение - 30 септември 2013 г. Датата не е случайна. На 5 октомври трябва да акостира Celebrity Constellation - голям круизен кораб на международната компания Royal Caribbean. На 13 октомври се чакал втори.

Премиерът отново обърка ядрения ток с фибран и дограма

в-к Сега

Премиерът Борисов вчера за пореден път подмени нуждата от нови енергийни мощности с широкото ползване на фибран и модерна дограма. "Защо да изграждаме атомни централи за 20 млрд. евро, при положение че ще може с 200-400 млн. евро да постигнем същия резултат чрез енергийна ефективност", възкликна той по време на официално подписване на поредния многомилионен транш за саниране на обществени сгради. Става дума за 243 здания в цялата страна, които ще бъдат оздравени с около 36 млн. евро от Международния фонд "Козлодуй" - основно детски градини, училища и болници. Ще се ремонтират безвъзмездно също и държавни и общински сгради, за които ще бъдат използвани около 15 млн. евро от посочената сума.

Илюмжинов взе "Петрол Холдинг"

в-к Стандарт

Кирсан Илюмжинов вече е мажоритарен собственик на "Петрол Холдинг". Това потвърди самият той след среща с премиера Бойко Борисов. Както стана ясно преди месец, председателят на Международната федерация по шахмат се договори с Денис Ершов, който държеше 47,5% от акциите на холдинга, и Александър Мелник, собственик на още 5% от капитала му, да изкупи дяловете им. Сделката вече е финализирана, а договорът е подписан. Каква е цената на сделката обаче, новият собственик отказа да каже, тъй като в подписания контракт има клауза, която забранява това, призна Илюмжинов минути преди да се качи на самолета за Бургас. Там той ще се срещне и с другия акционер с 47,5-процентен дял в "Петрол Холдинг" Митко Събев. Дали ще придобие и неговия дял в компанията обаче е въпрос на преговори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:09 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още