IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП звъни на близо 30 хил. данъкоплатци, закъснели с плащанията си

Целта на кампанията е максимален брой хора да платят дължимите вноски по собствена инициатива

13:44 | 26.07.12 г.
НАП звъни на близо 30 хил. данъкоплатци, закъснели с плащанията си

До края на годината близо 30 хиляди граждани, които за закъснели с плащането на данъците и осигуровките си, ще получат обаждане от Националната агенция по приходите (НАП), съобщиха от институцията.

Този подход е част от програмата на приходната агенция за събиране на просрочени задължения към бюджетната хазна.

Целта на кампанията е максимален брой хора да подадат декларациите си или да платят дължимите от тях  данъчни и осигурителни вноски по собствена инициатива. Така ще се избегне налагането на обезпечителни мерки, запор на банкови сметки или заплати, както и образуване на изпълнителни дела за принудително събиране на неплатени дългове.

От НАП съветват всяка фирма или физическо лице да потърси контакт с агенцията възможно най-скоро след като установи, че има финансови затруднения и не може да плати данъците и осигуровките си. Законодателството дава право да се договори плащане на части или да се отложи внасянето на дължимите налози след представяне на обезпечение, напомнят от пирходанта агенция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още