IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тестват реакцията на търговските ни представители с питания от фалшиви фирми

До края на годината икономическото министерство ще изпраща запитвания от фирми с измислени имена и електронни адреси

13:32 | 23.07.12 г. 3
Тестват реакцията на търговските ни представители с питания от фалшиви фирми

Министерство на икономиката ще проверява реакцията на Службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ) чрез запитвания от несъществуващи фирми. Това обяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев след среща на екипа на министерството с представителите в СТИВ, предаде БТА.

До края на годината администрацията на министерството ще изпраща на търговските ни представителства от три до пет запитвания от различни фирми с измислени имена и електронни адреси. "На базата на това как са реагирали на всяко запитване ще ги оценяваме", поясни министър Добрев.

Той уточни, че сега има обратна връзка само през Българската търговско-промишлена палата и Агенцията за малки и средни предприятия и допълни, че има случаи, в които търговските представители не си вършат добре работата.

„Има търговски служби, от които не съм доволен“, каза Добрев, като не пожела да ги цитира поименно. „Аз съм им казал и те получиха втори шанс, ще видим до края на годината как ще се справят. Няма да се поколебая, ако някоя от службите не си върши съвестно задълженията, да сменя ръководството дори преди изтичането на мандата му", заяви министърът.

След срещата председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов оповести данни от проучване сред членовете на палатата, според което 60% от фирмите очакват от българските Служби по търговско-икономически въпроси в чужбина да им намират бизнес-партньори, а около 30 на сто - очакват икономическа информация за съответната страна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
vlado157
преди 11 години
Тези хора наистина са зле,вместо да се напънат да свършат нещо смислено, се чудят какви щуротии да измислят.Какви некадърници си докарахме на главата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
MNN
преди 11 години
то вероятно и самото обявяване ще има ефект - поне се надявам...Иначе одобрявам, всяка подобна институция трябва да бъде тествана дали и как си върши работата. В последните няколко седмици над 15 пъти се опитах да се свържа с бг консулствата в Германия. Вече бях на път да питам във външно дали въобще има някой в тези консулства. Не разбирам защо времето им за телефонни консултации е 2 пъти по 2 часа седмично и какво правят през останалото време. Но още повече не разбирам, защо и в тези часове не мога да се свържа с никого... Надявам се, честно казано, фирмите да са обслужвани по-читаво...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
kaka_fire
преди 11 години
Да бе, нека всички да знаят, все едно да обявиш акция на разузнаването....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още