IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Осем фирми искат да стопанисват ВиК инфраструктурата в Плевен чрез ПЧП

Готов е проектът за водния цикъл на града, съобщи кметът на Плевен

13:21 | 10.07.12 г. 1
Осем фирми искат да стопанисват ВиК инфраструктурата в Плевен чрез ПЧП

Общо осем фирми, седем от които чуждестранни, са проявили интерес към проекта за отдаването на концесия на ВиК инфраструктурата в Плевен на принципа на публично-частното партньорство, предаде БТА.

Това съобщиха от Международната финансова корпорация (International Financial Corporation – IFC), консултант на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) по проекта.

Три от фирмите са от Франция, а останалите – от Австрия, Испания, Италия и Обединените арабски емирства.

Кметът на община Плевен Димитър Стойков, който днес подписа договора за модернизирането на градския транспорт с европейски пари, съобщи, че вече е предаден в Министерството на околната среда и водите и проектът за водния цикъл на града, чиято стойност е 195 млн. лева.

Плевен е първият български град, който прави опит да отдаде водната инфраструктура на концесия на принципа на публично-частното партньорство, с цел да бъдат направени необходимите инвестиции за модернизирането й.

Проектът е пилотен за страната и ако бъде успешен, публично-частното партньорство ще се приложи при модернизирането на ВиК инфраструктурата и в други общини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Graf
преди 11 години
Що така нежно съобщавате за ролята на Световната банка в предоставянето на частници на последния публичен ресурс на страната? Водният ни сектор.International Financial Corporation...Както ни съобщава Уики, International Financial Corporation is an international financial institution which offers investment, advisory, and asset management services to encourage private sector development in developing countries.Това, за развиващите се страни и частния им сектор много ми хареса. Като оценка за страната на победилия геребризъм."Плевен е първият български град, който прави опит да отдаде водната инфраструктура на концесия на принципа на публично-частното партньорство, с цел да бъдат направени необходимите инвестиции за модернизирането й."Е, това вече граничи с невежеството, защото първият град с отдадена инфраструктура на концесия е София. Тук, в столицата пък вече тече подписка за развалянето и.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още