IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Данъчните се обръщат към премиера с искане да запазят отпуските си

Кабинетът реши допълнителният платен годишен отпуск да бъде намален до 5 дни

15:57 | 03.07.12 г.
Данъчните се обръщат към премиера с искане да запазят отпуските си

С нарочно писмо, изпратено до премиера Бойко Борисов, служителите на Националната агенция по приходите (НАП) настояват допълнително отпусканият им годишен отпуск, който сега е 8 дни за служителите и 9 за ръководните постове, да не бъде намаляван на пет дни.

Повод за искането е решението на кабинета от януари тази година, с което е отправена препоръка до всички ръководители на административни услуги този отпуск да бъде намален до 5 дни, предаде БТА.

„Това е второто по ред намаление на правото на отпуск с ограничителен ефект от около 30 процента“,  се посочва в писмото. Правото за ползване на допълнителни дни е разписано със Закона за държавния служител.

Според данъчните министерското постановление не предполага задължителност на изпълнението, защото е отправена само препоръка. Според тях поредното орязване на почивните дни е изключително несправедливо, още повече, че нямало и мотиви за неговото прилагане.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:25 | 05.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още