IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добрич иска да развива "зелен" градски транспорт

Засега общината ще получи един електрически автобус, с който да прави организирани туристически обиколки

20:12 | 29.06.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Добрич иска да развива "зелен" градски транспорт

Организираните туристически обиколки в Добрич ще могат да се правят с електрически бус. Местните власти работят по проект за публично-частно партньорство с Индустриалния клъстер “Електромобили”, фирма от който ще предостави превозното средство на общината, съобщиха от организацията.

За зареждането на електрическия бус местната фирма “Атанасов груп”, която съвместно с "Фулчарджър-България" наскоро изгради първата станция за зареждане на електромобили в Добрич, ще предостави на общината една от зарядните станции, които предстои да бъдат открити.

От клъстера са предложили на местните власти и модел за обслужване на парковете, градинките и централните градски части с лекотоварни автомобили на ток.

По подобни проекти се работи още с общините Монтана, Ловеч, Пловдив, Стара Загора, Божурище, Русе, Панагюрище, Плевен и Смолян, допълват от клъстера.

Организацията подпомага общините и при подготовката на законодателството, с което да се улесни изграждането на зарядната инфраструктура.

Община Добрич е и кандидат за член на клъстера “Електромобили”. Местните власти са декларирали намеренията си да развиват “зелен” градски транспорт.

От организацията обаче алармират, че вече 8 месеца не са им изплатени никакви пари по проекта им по схемата за подкрепа на клъстерите, финансирана със средства по оперативна програма „Конкурентоспособност”, въпреки че са реализирали изискваните инвестиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Спящият бик
преди 12 години
Зелени балони.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още