IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дистрибутори на „Хюндай“ ще дават обяснение пред КЗК за монополни споразумения

Юристите от антимонополната комисия са предявили твърдения за забранени договорки в цените между 7 компании

16:04 | 29.06.12 г.
Дистрибутори на „Хюндай“ ще дават обяснение пред КЗК за монополни споразумения

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е предявила твърдения за вероятни незаконни съглашателства при определянето на цените от седем компании, които дистрибутират продукция на „Хюндай“, съобщиха от комисията.

Определението на комисията е спрямо комапниите „Индустриал комерс”, „Хюндай Лизинг“, „Алексиев“, „Технокар“, „Кармобил“, „Каби Кар“ и ЕТ „Мототехника Христов”, които според юристите са влезли в незаконни споразумения и чрез фиксирането на препродажни цени на практика ограничаватконкуренцията на пазара на дистрибуция на нови  автомобили с марката „Хюндай“.

От КЗК посочват още, че компаниите са прилагали селективна система за дистрибуция на новите автомобили, фиксирли са препродажни цени на резервни части и аксесоари, фиксирали са цените на извънгаранционното сервизно обслужване. На дилърите е било забранявано още да извършват продажби на конкурентни марки резервни части и аксесоари.

До 30 дни от оповестеното решение КЗК ще насрочи открито заседание, на което ще бъдат изслушани доводите на засегнатите страни по отправените обвинения.

След обсъждането на възраженията и писмените доказателства комисията ще се произвене по съществото на спора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още