IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България отчита ръст от 72% на новоразкритите гръцки фирми

Собствениците на имоти в Гърция трябва да платят данъците си, напомнят от НАП

11:45 | 28.06.12 г.
България отчита ръст от 72% на новоразкритите гръцки фирми

За една година новорегистрираните гръцки фирми в България са се увеличили със 72% и през 2011 г. броят им вече е достигнал 3 781. Това съобщиха от пресцентъра на Националната агенция по приходите (НАП) след окончателния прием на данъчните декларации, подадени от чуждите компании.

Ако през 2011 г. данъчни декларации за предходната година са подали 2 199 гръцки компании, то през тази година броят им е е нараснал с 1582.

Близо половината от тези фирми са регистрирани в благоевградската териториална структура на НАП, а останалите се обслужват от данъчните в София и Пловдив.

Значителен интерес за работа в България през миналата година е регистриран и от страна на румънския бизнес. Данните сочат, че с близо 50% са се увеличили дружествата с изцяло румънски капитал, които са подали декларации за облагане с корпоративни данъци през 2011 г. в сравнение с предходната година.

Според статистиката на НАП декларации за облагане с корпоративен данък са подали 401 фирми със 100% румънско участие, докато през 2010 г. това са направили 272 дружества.

Данъчните напомнят още, че българските граждани, които притежават имоти в Гърция, могат да намерят полезна информация за дължимите данъци на интернет страницата на НАП www.nap.bg.

Материалът е предоставен от генералното консулство на България в Солун и описва основните видове имуществени данъци, които чуждестранните граждани са длъжни да плащат за притежаваните имоти в южната ни съседка. Информирани са били и местните агенции за недвижими имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още