IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В „Мини Марица-изток” ще бъдат инвестирани 50 млн. лв. за логистика

До 14 месеца ще бъде изграден товарен пункт към жп гарата „Трояново 1“, съобщиха от компанията

09:49 | 28.06.12 г.
В „Мини Марица-изток” ще бъдат инвестирани 50 млн. лв. за логистика

До 14 месеца на площадката на „Мини Марица-изток”, които разработват най-голямото находище на лигнитни въглища в страната, ще бъде изграден товарен пункт към жп гарата „Трояново-1” – ТЕЦ 1”, съобщиха от държавната компания.

Инвестициите се очаква да достигнат 50 млн. лв. Съоръжението е от стратегическо  за компанията значение и ще позволи находището на рудник „Трояново-север” да бъде използвано до края на експлоатационния му период. 

Строителството е планирано да се осъществи на четири етапа, като успоредно с изграждането на претоварния пункт за транспортиране на въглищата до термичните централи, ще бъде въведена и напълно автоматизирана система за управление на целия комплекс.

По този начин ще бъде осигурено автоматично пълнене с въглища на два влака едновременно, които ще бъдат придвижвани по четири коловоза към фабриките „AES Гълъбово” и „Брикел”, поясниха от пресцентъра на мините.

Идеята за изграждането на претоварварваща система е от 2004 година. Проектът е разработен от специалисти на „Минпроект” и експерти от „Мини Марица-изток”, като са спазени най-добрите европейски практики и съвременни технологични решения, съобразен с всички екологични норми. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:27 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още