IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Българският енергиен холдинг стартира конкурса за директор на НЕК

В момента електрическата компания се оглавява временно от финансовия й директор Иво Лефтеров

15:57 | 25.06.12 г.
Българският енергиен холдинг стартира конкурса за директор на НЕК

Българският енергиен холдинг (БЕХ) търси нов изпълнителен директор на Националната електрическа компания (НЕК), става ясно от обява, публикувана на сайта на холдинга.

В момента НЕК се оглавява от финансовия й директор Иво Лефтеров, който беше временно назначен на поста до провеждането на конкурс за нов изпълнителен директор на компанията.

Лефтеров стана изпълнителен директор на НЕК, след като предишният шеф Михаил Андонов беше назначен от икономическия министър Делян Добрев за изпълнителен директор на енергийния холдинг.

Преди Андонов постът на директор на електрическата компания се заемаше от Красимир Първанов. Той обаче беше уволнен през 2011 г. от тогавашния икономически министър Трайчо Трайков с мотив, че Първанов си е превишил правата при подписването на поредното споразумение за удължаване на договора с „Атомстройекспорт“ за строителството на АЕЦ "Белене".

Красимир Първанов пък смени на поста директора на НЕК Георги Миков, който беше назначен през август 2009 г., малко след началото на управлението на правителството на ГЕРБ. Тогава Миков призна пред БНР, че е очаквал да бъде сменен заради затруднена комуникация през последните два месеца с ръководството на БЕХ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:14 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още