IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатът Емил Димитров смята, че президентът бил подведен за Закона за горите

Парламентарната комисия по земеделие ще гледа върнатия закон на утрешното си заседание

13:47 | 20.06.12 г. 8
<p>
	Емил Димитров (вдясно), в компанията на Любен Татарски (вляво), взе дейно участие в контрапротеста.&nbsp;<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Емил Димитров (вдясно), в компанията на Любен Татарски (вляво), взе дейно участие в контрапротеста. Снимка: Investor.bg

Депутатът от ГЕРБ и зам.- председател на парламентарната комисия по земеделие Емил Димитров изрази несъгласието си с наложеното от президента вето върху Закона за горите. Според него президентът и протестиращите на Орлов мост вероятно били подведени за същността на приетите текстове.

Като застана на страната на представителите на планинските курорти, които организираха днес контрапротест на изразеното от гражданските и екологични организации недоволство срещу застрояването на горите, Димитров участва активно в обедните протести пред парламента.

„Не виждам нищо противоконституционно в поправките, които президентът върна за дообсъждане“, коментира още Димитров. Според него истинските еколози били излезли днес по обяд, за да защитят развитието на туризма в 

планините.

Освен от Димитров днешните протести бяха подкрепени още от колегата му от ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по регионално развитие Любен Татарски.

В редиците на протестиращите бяха още актьорът Тончо Токмакчиев, който преди време активно подкрепяше проваления проект „Супер Перелик“, както и икономистът Владимир Каролев.

Парламентарната комисия по земеделие ще разглежда наложеното от президента вето върху закона за горите на заседанието си утре, съобщи още Емил Димитров.

В същото време от партия "Зелените" поискаха оставките на вицепремиера Цветан Цветанов и министрите на земеделието и на културата Мирослав Найденов и Вежди Рашидов, които публично са заели страната само на една от протестиращите страни. Според партия "Зелените" с тази защита управляващите подкрепят безспорно лобистките текстове от закона за горите, обслужващи частни корпоративни интереси. 

"Вместо да защити обществения интерес и да направи необходимото за постигане на  публично съгласие и нормално протичане на законодателния процес, като съгласува с гражданите, неправителствените организации и всички заинтересовани страни текстовете от закона, Найденов реши да призове жителите на  малките общини в защита на офшорните капитали", се посочва още в декларацията.

Снимки от контрапротеста можете да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още